Bijzonder aanbod

Dwarsliggers

Ken je de Dwarsliggers al? Dit zijn boeken op zakformaat die ongeveer evenveel plaats innemen als een gsm. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om op reis mee te nemen. En wees gerust, ondanks het kleine formaat bevat iedere Dwarsligger een compleet boek met precies dezelfde inhoud als een “groot boek”. Onze bibliotheek beschikt over een reeks Dwarsliggers die je net als de rest van de collectie kan uitlenen. Probeer het zeker eens uit! 

Oorlogskranten

Ter nagedachtenis van Wereldoorlog I werden in 2014 complete Belgische kranten uit de periode 1914-1918 herdrukt in de reeks ‘De Oorlogskranten’. Deze reeks is nu ook beschikbaar in de Lummense bibliotheek. Elk nummer van ‘De Oorlogskranten’ bevat een selectie dagbladen met de belangrijke gebeurtenissen van de oorlog.
 
De bibliotheek bundelt ‘De Oorlogskranten’ voor jou, zodat je zelf gemakkelijk doorheen de afleveringen kan bladeren, precies zoals ze 100 jaar geleden verschenen.
 
Je kan de originele exemplaren bekijken in de leeszaal van de bibliotheek. De gekopieerde exemplaren vind je terug bij de geschiedenisboeken en kan je ook uitlenen.

Daisy-boeken

De Lummense bibliotheek biedt naast de gewone boeken ook Daisy-boeken aan. Dit zijn voorgelezen boeken op cd-rom, speciaal ontwikkeld voor mensen met een leesbeperking (dyslexie, slechtziendheid,…). Je kan een Daisy-boek afspelen met een gewone cd/dvd-speler, de computer of met de speciaal hiervoor ontworpen Daisy-speler. 

De Daisy-speler is een gemakkelijk toestel, waarmee je kan ‘bladeren’ door de luisterboeken. Van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren en een bladwijzer plaatsen zodat je de volgende keer kan verder luisteren waar je gestopt was. Dit is een exclusief voordeel van de Daisy-speler. Op de standaard cd-speler of computer kan je geen gebruik maken van deze bladerfunctie. 

Zowel Daisy-boeken als –spelers kan je uitlenen in de bibliotheek van Lummen. Vraag ernaar aan de balie!