Menu

kindergemeenteraad

Een woordje uitleg ...

Elk jaar vinden er in oktober in de Lummense scholen kindergemeenteraadsverkiezingen plaats. Na een heuse verkiezingscampagne worden leerlingen van het vijfde leerjaar verkozen om hun klas en school te vertegenwoordigen. Iedereen mag zich hiervoor kandidaat stellen. Net zoals de echte gemeenteraad telt onze kindergemeenteraad 23 leden. Dit zijn 22 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en burgemeester Luc Wouters. Alle kinderraadsleden zetelen twee jaar, totdat ze de lagere school verlaten. Uit deze raadsleden wordt het kinderschepencollege gekozen. De ledenlijst kan je opvragen aan de UiTbalie.

Het is natuurlijk niet de bedoeling de echte gemeenteraad te vervangen. Maar een kindergemeenteraad kan de echte gemeenteraad wel een handje helpen. Een aantal zaken kan de kindergemeenteraad misschien zelf oplossen. Voor andere zaken zal men moeten aankloppen bij de volwassen collega's.

Meer informatie vind je hier.

Nieuw! Een kinderburgemeester

In 2016 werd voor het eerst in Lummen een kinderburgemeester aangesteld. Milan Joris zal de geschiedenis ingaan als onze allereerste kinderburgemeester!

Vergaderingen

De kindergemeenteraad komt steeds samen op maandag van 19.00 tot 20.00 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum. De vergaderingen van de kindergemeenteraad zijn openbaar. De verslagen van deze vergaderingen kan je opvragen aan de UiTbalie.
Het kinderschepencollege komt steeds op woensdag van 14.00 tot 14.30 uur samen in het G.C.O.C. Oosterhof.

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be