Menu

Kastelenwandeling - Kastelen Anders

Kastelen Anders 2017 

Onze Kastelenwandeling vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van mei. Sinds 2015 werkt de Raad voor Toerisme jaarlijks een totaal nieuw concept uit. Niet alleen de naam werd veranderd naar ‘Kastelen Anders’, ook de wandeling zelf werd in een nieuw jasje gestoken. 

Op zondag 28 mei 2017 ben je dus van harte welkom op ‘Kastelen Anders’. Dit jaar plaatsen we (de tuinen van) kasteel Lagendal in de kijker, bieden we je een ambachtenmarkt en kinderanimatie aan en openen we een nieuwe wandelroute.
 
De nieuwe wandelroute is een initiatief van de gemeente Lummen en Limburgs Landschap. De start vindt plaats aan de kruising van de Opworpstraat en de Lagendalstraat, om 13.30 uur. De wandeling wordt begeleid door gidsen en wordt afgesloten met een kleine receptie.
 
Vanaf 15.00 uur leiden gidsen je rond in de mooie tuinen van kasteel Lagendal. Na je bezoek aan de tuinen kan je komen snuisteren op de ambachtenmarkt.
 
Voor kinderen zijn er volksspelen en muziekinstrumenten voorzien. Tip! Laat je kinderen hun lentefeest- of communiekleren aantrekken en wij zorgen dat er originele foto’s getrokken worden in een trouwkoets! 

Algemene informatie

Deelname is gratis.

Kasteel Lagendal vind je in de Lagendalstraat 1, in Thiewinkel, Lummen. Deze locatie ligt in de buurt van het fietsroutenetwerk. Dus laat die wagen thuis en spring op je fiets!

De wandeling is moeilijk toegankelijk voor kinderen in buggy’s en personen in een rolstoel.

Deze dag wordt georganiseerd door de dienst Vrije tijd en de Raad voor Toerisme.

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be

Schrijf je vanaf maandag 27 maart in voor de zomerkampen!Gepubliceerd op 24 maart 17

Deze zomer organiseren de sportdienst en dienst vrije tijd weer tal van zomerkampen.  Meer info over de kampen en de voorwaarden om in te...

Nieuwsbrief LDC 't KlavertjeGepubliceerd op 24 maart 17

Wil je weten welke activiteiten het lokaal dienstencentrum voor jou in petto heeft?
Bekijk onze nieuwsbrief dan via deze links: 

Gratis filmavond, exclusief voor kinderen! - 14 april 2017Gepubliceerd op 24 maart 17

Filmavond
Breng je kinderen op vrijdag 14 april 2017 naar de film ‘Huisdiergeheimen’ in het G.C.O.C...

Afscheid van compostmeester Guy Eembeeck Gepubliceerd op 24 maart 17

Na vijftien jaar stopt Guy Eembeeck als compostmeester voor Lummen. Hij was sinds 2002 actief als compostmeester.  Destijds is hij gestart...

Tijdelijke afsluiting Mellaer- Laren- Groenlarenstraat van 3 tot en met 7 april 2017Gepubliceerd op 21 maart 17

In de periode van 3 april tot en met 7 april 2017 zullen er asfalteringswerken uitgevoerd worden in de Mellaer-, Laren- en Groenlarenstraat. Daarvoor...