Zwembad Vijfsprong gesloten wegens renovatie

Vanaf 1 juli 2017 is gemeentelijk zwembad Vijfsprong gesloten wegens ingrijpende renovatiewerken. Het zwembad dateert van 1973 en verschillende onderdelen zijn nog oorspronkelijk. Door het jarenlange gebruik vertoont het zwembad klassieke problemen als een versleten kuip, problemen met betrekking tot waterdichting en verouderde technieken.
 
De focus van de werkzaamheden ligt op een duurzame herstelling van het bestaande zwembad. De prioriteiten zijn de bouw van een nieuwe badkuip met overloopgoot en het installeren van een moderne technische installatie. De totale investering wordt geraamd op 2,38 miljoen euro.
 
Voor alle ingrepen met betrekking tot energieverbruik werkt de gemeente samen met Infrax onder de vorm van een ESCO-project. Het gevolg is dat de meest vooruitstrevende energetische maatregelen toegepast worden inzake verwarming, ventilatie en waterbehandeling. Dankzij deze ingrepen zou de energiefactuur minimum 30 % verlagen. Bovendien werd er mede dankzij deze samenwerking een subsidie van 566.000 euro toegekend vanuit het Vlaams Sportinfrastructuurfonds. 
 
De werkzaamheden zijn gepland in de periode tussen 1 juli 2017 tot 1 juli 2018. Met deze renovatie levert de gemeente een aanzienlijke inspanning om de toekomst van de gemeentelijke sportinfrastructuur te verzekeren. Het gemeentebestuur hoopt dan ook nadien alle bezoekers opnieuw te verwelkomen in een hedendaagse zwemaccommodatie.