UiTbalie

UiT

Op zaterdag 3 juli 2010 werd de UiTbalie van Lummen officieel geopend, het centrale loket van de dienst Vrije tijd.
Lummen koos met UiTbalie voor een duidelijke en herkenbare naam. Onze gemeente besloot immers om net zoals een 175 andere gemeenten, steden en culturele organisaties, partner te worden van het UiTnetwerk van CultuurNetVlaanderen. 

Het merk UiT wordt gebruikt voor alles wat met cultuur en vrije tijd te maken heeft. Vandaar dat onze vrijetijdsagenda ondertussen UiTagenda heet. Vandaar dat ons vrijetijdsloket ondertussen UiTbalie heet. Na Sint-Truiden en Hasselt was Lummen trouwens de derde Limburgse gemeente die met een UiTbalie kon uitpakken!

Een volgende stap was het koppelen van onze digitale evenementenkalender aan de kalender van UiT in Vlaanderen. Via www.uitinvlaanderen.be kan je niet alleen activiteiten in heel Vlaanderen raadplegen, je kan ook zelf een breed publiek bereiken. Het aanbod wordt immers automatisch overgenomen door diverse media (Het Belang van Limburg, Ketnet, Radio 2, Nieuwsblad ...). Onze gemeentelijke website en UiTagenda nemen dan weer automatisch het (Lummense) aanbod over. Hoe je ruchtbaarheid geeft aan je eigen evenement vind je op de website www.cultuurnet.be

Balie

Iedereen kan er terecht:

  • met vragen over vrije tijd, jeugd, cultuur, toerisme, erfgoed, evenementen;
  • voor het reserveren van een zaal in het G.C.O.C. Oosterhof;
  • voor het aanvragen van een evenement, een vrijwilligersverzekering, een praalwagenmachtiging, een cultuurcheque;
  • voor het lenen van gemeentelijke materialen;
  • voor het kopen van wandel- en fietsroutes;
  • voor het opzoeken van toeristische informatie via het internet.

Kom gerust een kijkje nemen!

Contact

UiTbalie
Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen
T 013 390 515
E vrijetijd@lummen.be