Reservelijsten

Om er zeker van te zijn dat beschikbare vaccins niet verloren gaan wanneer opgeroepen mensen niet op de afspraak verschijnen, leggen we veiligheidshalve reservelijsten aan. 

Om maximaal te vaccineren, werken we met reservelijsten. Op die manier kunnen de beschikbare vaccins optimaal gebruikt worden wanneer opgeroepen mensen niet op de afspraak verschijnen. In geval van overschotten bellen we je de dag zelf op om je te laten vaccineren. 

Opgelet: er is geen garantie dat je via deze lijsten zal worden opgeroepen. Als je ondertussen een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid ontvangt om je te laten vaccineren, volg dan ook zeker de instructies die daarin vermeld staan en bevestig die afspraak.

Centrale reservelijst Vlaanderen QVAX

Ondertussen zorgde Vlaanderen ook voor een centrale toepassing QVAX, die door alle vaccinatiecentra kan worden gebruikt als reservelijst voor alle leeftijden vanaf 18 jaar. Ook ons vaccinatiecentrum zal gebruik maken van deze toepassing; daarnaast wordt ook de bestaande eigen Lummense reservelijst voor 65-plussers nog afgewerkt totdat deze is uitgeput.

Meer informatie over de manier waarop de reservelijst van QVAX werkt, is hier terug te vinden.

Klik hier om je te registreren voor de reservelijst via QVAX

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox