Geen asbestvervuiling in buurt Sint-Lutgardisstraat

Op dinsdag 7 augustus is er omstreeks 19 uur brand uitgebroken bij een hoeve in de Sint-Lutgardisstraat. Hierbij is asbesthoudend materiaal vrijgekomen. Op vraag van de brandweer moesten ramen en deuren preventief gesloten blijven. De brandweer heeft later vastgesteld dat er enkel asbesthoudend materiaal op het perceel zelf is teruggevonden. 

Om geen onnodige risico’s te nemen besloot het gemeentebestuur een deskundige firma aan te stellen om dit toch verder te onderzoeken. Uit het rapport van de asbestdeskundige blijkt dat er geen asbest is vrijgekomen buiten het terrein waarop de brand heeft plaatsgevonden. De in de straat aangetroffen roetdeeltjes en stoffen bevatten geen asbest. Deze roetdeeltjes vormen geen gevaar voor de gezondheid en werden door de regenbui na de brand reeds grotendeels afgevoerd. 

Het terrein waarop de brand heeft plaatsgevonden is wel verontreinigd met asbesthoudend materiaal. Dit zal zo snel mogelijk door een gespecialiseerde firma worden verwijderd. Ondertussen blijft het terrein afgesloten en is betreding door onbevoegden verboden.

Heb je naar aanleiding van deze brand nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de milieudienst. 

Administratief centrum

Telefoon
013 390 590

Openingsuren en sluitingsdagen

(01/07/2018 tot en met 31/08/2018)
Openingsuren
1 jul 2018 tot 31 aug 2018
ma
-
di
-
wo
-
do
-
vr
-
Sluitingsdagen
(01/09/2018 tot en met 30/06/2019)
Openingsuren
1 sep 2018 tot 30 jun 2019
ma
-
di
-
wo
-
-
do
-
-
vr
-
-
Checking status
Checking status
Sluitingsdagen

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox