Nieuw wegdek voor Dikke Eikstraat en Beukeboomstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het wegdek van de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat (N725)  vernieuwen tussen de kruispunten met de Schalbroekstraat en de Mellaerstraat. De werken starten op maandag 1 juli en zouden in de loop van zaterdag 6 juli volledig afgerond moeten zijn (onder voorbehoud van de weersomstandigheden). 

Eerst 3 dagen, dan 3 nachten

Tijdens de eerste drie dagen zal de aannemer overdag (06.00u - 19.00u) het huidige wegdek affrezen en lokale herstellingen aan de fundering uitvoeren. Vanaf de nacht van woensdag op donderdag zal hij gedurende 3 nachten (19.00 uur - 06.00 uur) asfaltwerken uitvoeren. Aansluitend worden nog de wegmarkeringen aangebracht. 
 
Lokale omleiding voor verkeer richting Lummen centrum
Vanaf maandag 1 juli t.e.m. woensdag 3 juli volgt het verkeer richting Lummen centrum overdag (06.00 uur - 19.00 uur)  een omleiding via de Mellaerstraat en de 6 Septemberstraat. Vanuit Lummen kan je richting Meldert blijven rijden.  
 

De aansluiting van de Schalbroekstraat met de Beukenboomstraat wordt in beide richtingen afgesloten op dinsdag en woensdag (overdag) en tijdens de nachten van woensdag tot zaterdag. Er wordt een omleiding voorzien via de Schulensebaan en de Hemelrijkstraat. Ook de lijnbussen zullen deze omleiding volgen. 

De aansluiting van de  Meerlestraat met de Kerkstraat zal tijdens de asfalteringswerken in de nachten van woensdag tot zaterdag gedurende een korte periode van ongeveer 2 uren afgesloten worden. Het éénrichtingsverkeer in het gedeelte naar de Prelaat Knaepenstraat wordt dan tijdelijk opgeheven.

Volledig afgesloten tijdens gefaseerde nachtwerken
Om de nachtelijke asfaltwerken veilig uit te kunnen voeren zal het agentschap de Dikke Eikstraat vanaf woensdagavond 3 nachten in beide richtingen afsluiten tussen 19.00 uur en 06.00 uur.
 
Woningen / handelszaken niet met de wagen bereikbaar tijdens nachtelijke asfaltwerken 
Tijdens het plaatsen van het asfalt zijn de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat volledig afgesloten voor autoverkeer. Daarom raden we de bewoners langs de werfzone aan om hun wagen telkens buiten de werfzone te parkeren voor de start van de nachtelijke werkzaamheden (vanaf woensdagavond 3 nachten tussen 19.00 uur en 06.00 uur). 
 
Tijdelijk alternatieve reisweg bussen De Lijn
Tijdens de werken worden enkele haltes van De Lijn tijdelijk niet bediend en zijn er vervanghaltes.
 
Meer informatie en de tijdelijke alternatieve reisweg vind je hier:
Donderdag en vrijdag overdag geen verkeershinder
Donderdag en vrijdag zullen de Dikke Eikstraat en de Beukeboomstraat overdag (tussen 06.00 uur en 19.00 uur) wel in beide richtingen open zijn voor het verkeer.
 
Weersgevoelig
Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.
 

Meer informatie kan je ook vinden op de website: www.wegenenverkeer.be/lummen. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox