Verstrenging maatregelen Corona vanaf 19 oktober

Overzicht verstrenging maatregelen door Overlegcomité (16/10)

Omwille van de slechte evolutie van de cijfers, besliste het overlegcomité over strengere maatregelen.De maatregelen gaan in op 19 oktober en gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt.

  • Nauwe contacten worden beperkt tot max. 1 persoon
  • Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken. Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
  • Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening.
  • Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.
  • Cafés en restaurants worden gesloten. Dit geldt voor een periode van vier weken, en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22.00 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
  • Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.
  • Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.
  • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23/10. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
  • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.

Het blijft uiteraard ook belangrijk om steeds 1,5 meter afstand te houden, je handen regelmatig te ontsmetten en bij drukte of wanneer je de afstand niet kan bewaren een mondmasker te dragen.
Meer toelichting bij de beslissingen van het overlegcomité en het antwoord op veelgestelde vragen is terug te vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox