16 tot 23 mei: Week van de groeilamp. Groot worden, dat gaat niet vanzelf

16 mei: Webinar Goed omringd

‘It takes a village to raise a child’, luidt het Afrikaanse gezegde. Die ‘village’ of dat dorp is in deze individualistische tijden niet langer vanzelfsprekend. Toch is een goed netwerk rondom ons onmisbaar, zeker om de tropenjaren met kinderen vol te houden’, vertelt Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge en manager kinderopvang.

In deze webinar gaat ze dieper in op (het gemis aan) een village en zoeken we uit met wie we ons vandaag precies omringen.

Schrijf in via: https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-gB8Dvp

22 mei: Boekstartdag

De bibliotheek opent de deuren exclusief voor baby's, peuters en jonge gezinnen. Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. Zowel voor baby’s en peuters als voor hun ouders. Bovendien is aangetoond dat zo vroeg mogelijk beginnen met boekjes een positieve invloed heeft op de latere ontwikkeling van een kind.

Neem samen met je kind deel aan onze workshops 'Voorlezen aan baby's en peuters' en 'Prettoontjes'. Leef je uit op ons hindernissenparcours en maak kennis met het aanbod van de bibliotheek voor jou en je jonge spruit.

Ook oudere broers en zussen mogen gerust mee komen. Zij kunnen luisteren naar leuke voorleesverhalen of onder begeleiding knutselen. Huis van het Kind Lummen is ook aanwezig met een infostand.

De workshops starten regelmatig opnieuw, schuif gewoon mee aan!
Vrij in en uit, inschrijven is niet nodig.

https://www.lummen.be/evenementen/boekstartdag-2022

23 mei: Webinar Hoe bouwen we aan onze village?

Hoe reageer je op het goedbedoelde advies van een overbezorgde oma? Wat doe je met de strenge schoolse aanpak waar je kind onzeker van wordt? Wat als de buurvrouw jouw kind vaak snoep geeft? Kortom: Hoe bouwen we aan onze village? En hoe kunnen we de village rondom ons gezin weer versterken en écht zorg gaan dragen voor elkaar? In deze webinar duikt Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge en manager kinderopvang, dieper in het thema (zie: webinar 16 mei 22) aan de hand van concrete casussen en jullie concrete vraagstukken.

Schrijf in via: https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-qyLn2g

Op zoek naar een boek over opvoeden?

In onze bibliotheek kan je terecht voor boeken over opvoeden, activiteiten met je kind doen, … bekijk ze hier -> https://lummen.bibliotheek.be

Wist je dat...

...de Buitenschoolse Kinderopvang ’t Sjamajeeke deze week ook met de kinderen en ouders aan de slag gaat voor de week van de groeilamp?

Wist je dat...

...je met alle kleine en grote vragen over kleine en grote kinderen terecht kan bij Huis van het Kind Lummen?

www.lummen.be/huisvanhetkind

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox