Wereldfietsdag / Applausdag 3 juni

Fietste ook jij op 3 juni naar het werk, naar de opvang, naar de school, naar …?
3 juni is immers door de VN uitgeroepen tot Wereldfietsdag, een dag waarop wereldwijd de fiets en het fietsen gepromoot worden. De Fietsersbond heeft 3 juni dan weer uitgeroepen tot Applausdag, de dag dat er geapplaudisseerd wordt voor mensen die zich met de fiets verplaatsen.
 
De gemeente Lummen deed ijverig mee. Een applausteam vatte post ter hoogte van een feestelijk versierd Administratief Centrum. De weergoden waren ons gunstig gezind en zorgden voor een ideaal fietsweertje.
57 collega’s maakten er een waar fietsfeest van. Samen legden ze al fietsend 720 kilometer af. Ze bespaarden zo qua woon-werkverkeer 5,04 kg (elektrische fiets) tot 158,40 kg (gewone fiets) CO2. Om deze CO2 uit de lucht op te nemen en weer om te zetten in zuurstof hebben drie bomen een maand (elektrische fiets) tot acht bomen een jaar (gewone fiets) nodig.
Zoveel fietsijver werd beloond met een lekkere lunch van KarWij (De Winning). Niet alleen de fietsende collega’s, ook ons Lumenneke werd er helemaal vrolijk van! Én zo maakten we samen de wereld een stukje leefbaarder en plezanter.
 
#fietsapplaus #wereldfietsdag 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox