Nacht van de Duisternis 8 oktober 2022

Vroeger was er een duidelijk onderscheid tussen de donkere nacht en de heldere dag. Tegenwoordig is dat nachtelijke donkere landschap bij ons een zeldzaamheid geworden, met nare gevolgen voor mens, dier en plant. Vlaanderen behoort tot een van de meest verlichte regio’s ter wereld. Om de impact van lichthinder en lichtvervuiling in de kijker te zetten, vindt op zaterdag 8 oktober 2022 opnieuw een Nacht van de Duisternis plaats.

De gemeente Lummen sluit zich uiteraard aan bij deze actie. Zo zal de klemtoonverlichting gedoofd worden aan de kerk van Lummen-centrum, aan de kerk van Linkhout, aan het Administratief Centrum.

Met de ‘Legenden- en druppelkeswandeling’ van 15 oktober aanstaande speelt Natuurpunt Lummen eveneens in op deze problematiek (vertrek om 20.00 uur, parking Beukenhof, Beukeboomstraat Lummen).

Ook jij kan je steentje bijdragen. Verlicht steeds enkel waar en wanneer dat absoluut noodzakelijk is, enkel zoveel als nodig en met de juiste middelen. Goed voor mens, dier, plant en je portemonnee! 

Meer informatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox