Geschenkbonnen voor buurtinitiatieven

Vanaf nu is het mogelijk om voor buurtactiviteiten vanaf 1 januari 2020 een aanvraag tot ondersteuning in te dienen, in de vorm van een geschenkbon.

Meisje met geschenkbon

Gezellige buurten

Het gemeentebestuur van Lummen hecht veel belang aan het samenhorigheidsgevoel in straten, buurten, wijken ... en wil de bewoners aansporen initiatieven te nemen. Het idee om buurten meer te laten samenkomen en gemeenschapsvormend te laten werken, is ondertussen verder uitgewerkt binnen de cultuurraad. Op basis hiervan werd een reglement opgesteld dat voorziet in de logistieke en financiële ondersteuning van buurtinitiatieven. 

Geschenkbonnen aanvragen

Deze buurtinitiatieven moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Buren kunnen via een formulier een aanvraag tot ondersteuning indienen, en dit minstens drie weken voor het feest plaatsvindt. Na goedkeuring van de aanvraag voorziet het gemeentebestuur Lummense geschenkbonnen voor een maximaal bedrag van 100,00 euro. Deze bonnen kunnen, na afspraak, een week voor de activiteit afgehaald worden aan de UiTbalie. Elk buurtcomité of buurtinitiatief kan betreffende elk kalenderjaar maximum één aanvraag indienen.

Hier vind je het reglement en het aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox