Kindergemeenteraad

Elk jaar vinden er in oktober in de Lummense scholen kindergemeenteraadsverkiezingen plaats. Na een heuse verkiezingscampagne worden leerlingen van het vijfde leerjaar verkozen om hun klas en school te vertegenwoordigen. Iedereen mag zich hiervoor kandidaat stellen. Net zoals de echte gemeenteraad telt onze kindergemeenteraad 23 leden. 
 

groepsfoto kindergemeenteraad 2016-2017

Elk jaar vinden er in oktober in de Lummense scholen kindergemeenteraadsverkiezingen plaats. 

Kindergemeenteraad Lummen

Elk jaar vinden er in oktober in de Lummense scholen kindergemeenteraadsverkiezingen plaats. Na een heuse verkiezingscampagne worden leerlingen van het vijfde leerjaar verkozen om hun klas en school te vertegenwoordigen. Iedereen mag zich hiervoor kandidaat stellen. Uit deze kindergemeenteraadsleden wordt het kinderschepencollege gekozen.

De kindergemeenteraad telt evenveel leden als de echte gemeenteraad en bestaat uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en burgemeester Luc Wouters. Alle kindergemeenteraadsleden zetelen twee jaar, totdat ze de lagere school verlaten. De ledenlijst kan je opvragen aan de UiTbalie.   

Het is natuurlijk niet de bedoeling de echte gemeenteraad te vervangen. Maar een kindergemeenteraad kan de echte gemeenteraad wel een handje helpen. Een aantal zaken kan de kindergemeenteraad misschien zelf oplossen. Voor andere zaken zal men moeten aankloppen bij de volwassen collega's.

Door de huidige maatregelen omtrent Covid-19 zal de start van de nieuwe kindergemeenteraad in 2020 worden uitgesteld tot maandag 14 december 2020.

In 2016 werd voor het eerst in Lummen een kinderburgemeester aangesteld. Milan Joris zal de geschiedenis ingaan als onze allereerste kinderburgemeester.

De kindergemeenteraad komt een paar keer per jaar samen op maandag van 19.00 tot 20.00 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum. De vergaderingen zijn openbaar. De verslagen van deze vergaderingen kan je opvragen aan de UiTbalie.

Het kinderschepencollege komt steeds op woensdag van 14.00 tot 14.30 uur samen in het G.C.O.C. Oosterhof.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox