Lumenneke for Life Challenge brengt € 10.066 op voor het goede doel

Normaal gezien vond op vrijdag 27 november 2020 de 4de editie van Lummen For Life plaats. Dit volksfeest met randactiviteiten als een urban run en mountainbiketocht bracht in het kader van De Warmste Week elk jaar een mooie som op voor de Lummense goede doelen. Door de coronacrisis kon het evenement vorig jaar niet doorgaan en daarom lanceerde de organisatie met de Lumenneke For Life Challenge een waardig alternatief.

#LumennekeForLifeChallenge

Verspreid over de hele gemeente werden 10 sociale media fotokaders geplaatst op unieke plekjes. Lummenaren werden uitgedaagd om al wandelend, lopend of fietsend op zoek te gaan naar deze kaders en er een leuke foto te maken. Tussen vrijdag 27 november 2020 en 10 januari 2021 konden deze foto’s ingezonden of gedeeld worden met #LumennekeForLifeChallenge.

Het symbool van deze actie waren de muts en buff van het Lumenneke. Deelnemers kregen voor de prijs van 10 euro een unieke (kinder)muts of buff. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de lokale goede doelen Avali, Medora, Sint-Vincentius Lummen, Sint–Ferdinand en Het Open Poortje. De schenking werd bovendien nog verhoogd door een extra gift van medewerkers van gemeente en OCMW Lummen die de waarde van hun eindejaarsgeschenk vrijwillig afstonden. In tijden van Covid-19 waar fondsenwerving erg moeilijk is, kunnen we op deze manier toch ons steentje bijdragen.  

Extra challenge

Het Lumenneke daagde de Lummenaren uit om de kaap van 2.500 inzendingen te bereiken. Alle ingezonden foto’s werden verzameld in een fotoalbum op de facebookpagina van het Lumenneke (www.facebook.com/lumenneke) en na weken van wandelen, lopen en fietsen stond de teller op 2.641 deelnemers op foto. De challenge werd uiteindelijk een groot succes. Bijna 700 deelnemers kochten een muts of buff en men ging massaal op zoek naar de fotokaders van het Lumenneke. De extra challenge werd behaald en zoals beloofd verhoogde de gemeente de schenking voor het goede doel met 5.000 euro. In totaal goed voor een bedrag van 10.066 euro

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox