Premies

Ben je van plan om te bouwen of te verbouwen? Kijk dan zeker of je in aanmerking komt voor één van de bestaande premies. 

Op de website 'Premiezoeker' van de Vlaamse overheid vind je snel een overzicht van premies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, huurt of koopt in Vlaanderen. Je vindt er ook premies terug voor het aanplanten of onderhouden van groen of het verminderen van de afvalberg. 

Premies gemeente Lummen

Subsidie voor een warmtepomp

Er wordt een subsidie verleend voor de aankoop en installatie van een warmtepomp bij een bestaande woning.  De subsidie is gekoppeld aan de subsidie die toegekend wordt door Fluvius.  De gemeentelijke voorwaarden kan je terug vinden in het reglement.

 

Subsidie voor een zonneboiler

Er wordt een subsidie verleend voor de aankoop en installatie van een zonneboiler bij een bestaande of nieuwe woning. De voorwaarden kan je terug vinden in het reglement.  In geval van een bestaande woning is de subsidie gekoppeld aan de subsidie van Fluvius.  Voor een nieuwe woning kan je de subsidie aanvragen via dit aanvraagformulier.

Renovatiepremie

De gemeente geeft een bijkomende premie voor renovaties die in aanmerking komen voor de labelpremie van Fluvius.  Deze subsidie is dus gekoppeld aan de premie van Fluvius.  Meer informatie vind je in het reglement.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox