Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Kerkenbeleidsplan

Het kerkelijk landschap is in volle verandering. Het aantal inwoners dat wekelijks een viering in de kerk bijwoont neemt stelselmatig af, alsook het aantal pastoors die de talloze parochiekerken bedienen. Die situatie dwingt ons om over de toekomst van die kerken na te denken. Het gaat hier tenslotte om waardevolle gebouwen met een rijke geschiedenis. Decennialang vormden zij het centrum van de gemeenschap, zorgden zij voor verstilling en een plaats om te bezinnen. 

Participatiemoment kerkenbeleidsplan

Onze gemeente werkt samen met PARCUM (expertisecentrum voor religieus erfgoed) en de Universiteit Hasselt (onderzoeksgroep Architectuur en Kunst) om een geactualiseerd kerkenbeleidsplan op te stellen. Dat gebeurt in samenspraak met het centraal kerkbestuur, de kerkfabrieken, het team van de pastorale eenheid Sint-Anna en onze inwoners. Wij hebben jou mening nodig en vragen je voor het onderzoek een enquête betreffende jouw parochiekerk in te vullen:

Blijft de kerk een parochiekerk? Zijn plaatselijke verenigingen op zoek naar ruimte? Zijn er manieren om de kerk in gebruik te houden zodat ze niet verwaarloosd wordt?  Dit zijn slechts enkele vragen waarover we tezamen kunnen nadenken tijdens de participatiesessie

De participatiemomenten vinden op volgende data om 20:00 plaats:

  • 18 november in de kerk van Lummen-centrum
  • 25 november in de kerk van Tiewinkel
  • 2 december in de kerk van Linkhout
  • 9 december in de kerk van Genenbos
  • 16 december in de kerk van Meldert

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws uit Lummen in je inbox